Igényes utcabútorok | Utasvárók | Kerékpártárolók
  • (62) 245-368
  • (30) 372-7859

Termékek

QUATTRO típusú fedett kerékpártároló – MÁV kivitel

A B+R fedett kerékpártárolók a Magyar Kerékpárosklub által kiadott B+R paraméterkönyv szerint tervezett fedett kerékpártárolók.

A B+R jelentése a közösségi közlekedés megállóiban, azok közelében elhelyezett, kerékpárparkolást lehetővé tevő létesítmény azzal a céllal, hogy a közlekedő a kerékpárt letéve a közösségi közlekedés járműveire átszállva utazhasson tovább.

A LIGHT kivitel azt jelenti, hogy a fedett kerékpártároló oldalfal nélkül készül. Ezzel növeljük a költséghatékonyságot, illetve megelőzhetőek a vandalizmusból eredő károk.

A vázszerkezet hátfalanként tovább bővíthető, és többféle elrendezésben is elhelyezhető a rendelkezésre álló területnek megfelelően.

Leírás

A fedett kerékpártároló célja: megvédeni a „drótszamarat” a parkolás ideje alatt az időjárás viszontagságaitól. Másfelől kényelmi funkcióval is szolgál, mert ki szeret esővizes kerékpárülésre ülve, vagy egy forró nyári napon a felforrósodott kerékpárülésre felülve elindulni. Ezen kívül a biztonságos, lezárható tárolás is biztosítva van.

A megfelelő kerékpárparkolási lehetőségek nélkül a közlekedési eszközök kívánatos kombinációja, a módváltás, a kerékpár integrációja a közösségi közlekedésbe nem valósul meg.

Műszaki leírás

Vázszerkezet: két 60x120x3 mm-es talplemezzel ellátott oldalfalvázból és hátfal oszlopból áll. Az oldalfalak felső gerendáihoz van rögzítve a tetőszerkezet.

Tetőszerkezet: magába foglalja a speciálisan kialakított ereszcsatornát és az 10 mm-es UV védett üregkamrás polikarbonát borítást.

Felületkezelés: EPAMIN-es alapozó festéssel (vagy tűzihorganyzással) + a Megrendelő által választott RAL színskála szerinti porfestéssel.

Tetőszerkezet felületkezelése: az ereszcsatorna anyaga horganyzott 2 mm-es lemez színre porfestve, porfestés színválasztéka: a RAL színskála szerint.

Oldalfal: a vázszerkezetre pont megfogatással 8 mm-es edzett síküveg.

Hátfal: a vázszerkezetre takarólemezes megfogatással 8 mm-es edzett síküveg.

Vízelvezetés: a tetőre kerülő csapadék az ereszcsatornába, majd a hátsó oszlopba épített csurgón keresztül távozik.

Alapozás: Az acél keretlábak 40×40 cm méretű, min. 80 cm mélységű (min. C25) beton pontalapokra támaszkodnak az oszlopok ragasztott alapcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre vagy 12 cm vastag tömörített kavicságyazaton (homokos sóder) legalább 16 cm vastagságú statikus terv szerinti (min. C25) minőségű vízszintes betonaljzatra, az oszlopok ragasztott alapcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre. Lehetséges díszburkolatra történő rögzítés is, amennyiben a díszburkolat alatt talplemezeknél a megfelelő vastagságú beton el-készítésre kerül. Az aljzatbeton, illetve a díszburkolat készítésekor nagyon lényeges a pontos szinttartás.

A műszaki leírás a mellékelt alapozási rajzzal együtt érvényes.

Az alapozás a helyi adottságoktól függ, a meghatározása az adaptáló tervező feladata.

Katalógus


A termékhez tartozó katalógust ide kattintva éri el.

 


A támaszok kiosztását hátfalak száma alapján, ide kattintva éri el.

 


A B+R paraméterkönyvet, ide kattintva éri el.

Színek


A RAL színkatalógust ide kattintva éri el.

 

Karbantartási útmutató


A karbantartási útmutatót ide kattintva éri el.

Kapcsolódó termékek

Figyelem!


Cégünk e-mail címe megváltozott!
Kérjük a továbbiakban használja kapcsolat felvétel céljából a alma-rend@alma-rend.hu email címünket!

Levelezési beállításaiban, levelező kliensében állítsa át az email címet.

Köszönettel: Alma-Rend Kft.

This will close in 0 seconds