Igényes utcabútorok | Utasvárók | Kerékpártárolók
  • (62) 245-368
  • (30) 372-7859

Termékek

QUATTRO típusú fedett kerékpártároló – normál kivitel (üveges szerkezet)

A „normál kivitel” azt jelenti, hogy a fedett tárolónk a B+R kivitelnél költséghatékonyabb:

jobb ár/ kisebb méret/ hasonló tárolókapacitás.

A vázszerkezet hátfalanként tovább bővíthető, és többféle elrendezésben is elhelyezhető a rendelkezésre álló területnek megfelelően.

Leírás

A fedett kerékpártároló célja: megvédeni a „drótszamarat” a parkolás ideje alatt az időjárás viszontagságaitól. Másfelől kényelmi funkcióval is szolgál, mert ki szeret esővizes kerékpárülésre ülve, vagy egy forró nyári napon a felforrósodott kerékpárülésre felülve elindulni. Ezen kívül a biztonságos, lezárható tárolás is biztosítva van.

A megfelelő kerékpárparkolási lehetőségek nélkül a közlekedési eszközök kívánatos kombinációja, a módváltás, a kerékpár integrációja a közösségi közlekedésbe nem valósul meg.

Műszaki leírás

Vázszerkezet: két 60x120x3 mm-es talplemezzel ellátott oldalfalvázból és hátfal oszlopból áll. Az oldalfalak felső gerendáihoz van rögzítve a tetőszerkezet.

Tetőszerkezet: magába foglalja a speciálisan kialakított ereszcsatornát és az 10 mm-es UV védett üregkamrás polikarbonát borítást.

Felületkezelés: EPAMIN-es alapozó festéssel (vagy tűzihorganyzással) + a Megrendelő által választott RAL színskála szerinti porfestéssel.

Tetőszerkezet felületkezelése: az ereszcsatorna anyaga horganyzott 2 mm-es lemez, színre porfestve, a porfestés színválasztéka: a RAL színskála szerint.

Oldalfal: a vázszerkezetre pont megfogással 8 mm-es edzett síküveg.

Hátfal: a vázszerkezetre takarólemezes megfogással 8 mm-es edzett síküveg.

Vízelvezetés: a tetőre kerülő csapadék a ereszcsatornába majd a hátsóoszlopba épített csurgón keresztül távozik.

Alapozás: Az acél keretlábak 40×40 cm méretű, min. 80 cm mélységű (min. C25) beton pontalapokra támaszkodnak az oszlopok ragasztott alapcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre vagy 12 cm vastag tömörített kavicságyazaton (homokos sóder) legalább 16 cm vastagságú statikus terv szerinti (min. C25) minőségű vízszintes betonaljzatra, az oszlopok ragasztott alapcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre. Lehetséges díszburkolatra történő rögzítés is, amennyiben a díszburkolat alatt talplemezeknél a megfelelő vastagságú beton elkészítésre kerül. Az aljzatbeton, illetve a díszburkolat készítésekor nagyon lényeges a pontos szinttartás.

A műszaki leírás a mellékelt alapozási rajzzal együtt érvényes.

Az alapozás a helyi adottságoktól függ, a meghatározása az adaptáló tervező feladata.

Katalógus


A termékhez tartozó katalógust ide kattintva éri el.

 


A támaszok kiosztását hátfalak száma alapján, ide kattintva éri el.

Színek


A RAL színkatalógust ide kattintva éri el.

 

Karbantartási útmutató


A karbantartási útmutatót ide kattintva éri el.