Igényes utcabútorok | Utasvárók | Kerékpártárolók
  • (62) 245-368
  • (30) 372-7859

Termékek

NOVA típusú utasváró

Egy utasváró (buszváró) alapvető kényelmi funkciója, hogy a várakozó utast megvédje az időjárás kellemetlen hatásaitól, így biztonságos és kényelmes helyet tudjon biztosítani a tömegközlekedési eszközre várakozóknak.

Mi az utasváróinkhoz könnyű, üregkamrás polikarbonát tetőt, és stabil fém vázat használunk.

Az utastájékoztatás és a reklám eszközeinek is jut hely egy-egy ilyen utcabútoron, amelybe – modelltől függően – erre a célra opcionálisan információs vitrin építhető be.

 

 

Kategória:

Leírás

Egyes utasváró modelljeink – a méretüket tekintve – több kivitelben is elérhetőek. A méretválaszték elsősorban az utasváró hosszát jelenti, amit mi a hátfalak számával jellemzünk. Így tehát az utasvárók – modelltől függően – két, három, stb. hátfallal is rendelhetők.
A szükséges utasváró hátfalak számát az utasváró befogadóképességének, az utasforgalomnak, valamint a helyszínen rendelkezésére álló hely a figyelembevételével kell meghatározni.

Szükség esetén az utasváróink – modelltől függően – rendelhetőek rövid-, vagy hosszú-, vagy vegyes (egyik oldalon rövid, a másik oldalon hosszú) oldalfalas kivitelben is. (Nem minden modell esetén.)

Utasváróinkhoz – modelltől függően – opcionálisan reklámvitrin is rendelhető, amely – modelltől függően – az üveg helyére beépíthető (Nem minden modell esetén.)

További kérdése van? Kérjen részletes felvilágosítást utasváróinkról a honlapunkon található elérhetőségeken!
Írásos megkeresés esetén – amely a termék mellett az Ön elérhetőségeit is tartalmazza – rövid határidővel küldjük Önnek a szerződési feltételeket is tartalmazó árajánlatot.

Műszaki leírás

Utasváró szerkezeti elemei: az oldalfalak, a hátfal, a tető, és a kapcsolóelemek.

Oldalfalak: acél zártszelvényekből hegesztéssel kialakított keresztszerkezet, mely magában foglalja sarokoszlopokat is. A keresztszerkezetbe 2 mm-es UV védett plexi lemez kerül beépítésre, derékszögű rögzítőprofilokkal, POP-szegecseléssel.

Hátfal: acél zártszelvényekből hegesztéssel kialakított keresztszerkezet, melybe szintén 2 mm-es UV védett plexi lemez kerül beépítésre az oldalfalnál leírt módon.

Tető: az utasváró hosszában elöl és hátul végigfutó acél Z-hossztartókból és az ezekre erősített ívesített kereszttartókból áll. Az ívesített kereszttartókra UV védett üregkamrás polikarbonát kerül lefogatásra.

Kapcsolóelemek: szerepük a tető illetve az oldal- és hátfalak közötti kapcsolat létrehozásán túl a díszítő funkció betöltése is. Összeszerelés után mind a sarokoszlopokhoz, mind a tető hossztartókhoz rögzítésre kerül lemezcsavarokkal.

Felületkezelés: EPAMIN-es alapozó festéssel + a Megrendelő által választott RAL színskála szerinti porfestéssel.

Pad: vázszerkezettől különállóan, dübelcsavarral a betonalaphoz rögzítve, a faelemek fenyőfa alapanyagból, Milesi falazúr színminta szerint készülnek.

Vízelvezetés: a tető első részén végigfutó esőcsatornából a csapadékvíz a sarokoszlop mellett elhelyezett lefolyón kerül levezetésre, a tető hátsó részén szabadon lefolyik.

Alapozás: Az acél keretlábak 40×40 cm méretű, min. 80 cm mélységű (min. C25) beton pontalapokra támaszkodnak az oszlopok ragasztott alapcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre vagy 12 cm vastag tömörített kavicságyazaton (homokos sóder) legalább 16 cm vastagságú statikus terv szerinti (min. C25) minőségű vízszintes betonaljzatra, az oszlopok ragasztott alapcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre. Lehetséges díszburkolatra történő rögzítés is, amennyiben a díszburkolat alatt talplemezeknél a megfelelő vastagságú beton elkészítésre kerül. Az aljzatbeton, illetve a díszburkolat készítésekor nagyon lényeges a pontos szinttartás.

A műszaki leírás a mellékelt alapozási rajzzal együtt érvényes.

Katalógus

 A termékhez tartozó katalógust ide kattintva éri el!

Színek


A RAL színkatalógust ide kattintva éri el.

 


A Milesi színkatalógust ide kattintva éri el.

Karbantartási útmutató


A karbantartási útmutatót ide kattintva éri el.