Igényes utcabútorok | Utasvárók | Kerékpártárolók
  • (62) 245-368
  • (30) 372-7859

Termékek

„E” típusú fedett kerékpártároló – normál kivitel (üveges szerkezet)

A „normál kivitel” azt jelenti, hogy a fedett tárolónk a B+R kivitelnél költséghatékonyabb:

jobb ár/ kisebb méret/ hasonló tárolókapacitás.

A vázszerkezet hátfalanként tovább bővíthető, és többféle elrendezésben is elhelyezhető a rendelkezésre álló területnek megfelelően.

Leírás

A fedett kerékpártároló célja: megvédeni a „drótszamarat” a parkolás ideje alatt az időjárás viszontagságaitól. Másfelől kényelmi funkcióval is szolgál, mert ki szeret esővizes kerékpárülésre ülve, vagy egy forró nyári napon a felforrósodott kerékpárülésre felülve elindulni. Ezen kívül a biztonságos, lezárható tárolás is biztosítva van.

A megfelelő kerékpárparkolási lehetőségek nélkül a közlekedési eszközök kívánatos kombinációja, a módváltás, a kerékpár integrációja a közösségi közlekedésbe nem valósul meg.

Műszaki leírás

Vázszerkezet: acél profilokból hegesztéssel és oldható csavarkötéssel kialakított elemekből áll.

Felületkezelés: EPAMIN-es alapozó festéssel (vagy tűzihorganyozva) + a Megrendelő által választott RAL színskála szerinti porfestéssel.

Oldalfal és Hátfal: vázszerkezetre fogatott 8 mm-es edzett síküveg, melynek alsó része egy acél tartóra illeszkedik, rögzítése a vázszerkezethez takarólécekkel történik.

Tető: a tetőtartó elemekre 10 mm-es UV védett üregkamrás polikarbonát kerül lefogatásra speciális tömítőalátéttel ellátott csavarokkal.

Vízelvezetés: a tető első részén végigfutó esőcsatornából a csapadékvíz a két szélső keretoszlopban kerül elvezetésre, a tető hátsó részén szabadon lefolyik.

Alapozás: Az acél keretlábak 40×40 cm méretű, min. 80 cm mélységű (min. C25) beton pontalapokra támaszkodnak az oszlopok ragasztott alapcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre vagy 12 cm vastag tömörített kavicságyazaton (homokos sóder) legalább 16 cm vastagságú statikus terv szerinti (min. C25) minőségű vízszintes betonaljzatra, az oszlopok ragasztott alapcsavaros megoldással kerülnek rögzítésre. Lehetséges díszburkolatra történő rögzítés is, amennyiben a díszburkolat alatt talplemezeknél a megfelelő vastagságú beton el-készítésre kerül. Az aljzatbeton, illetve a díszburkolat készítésekor nagyon lényeges a pontos szinttartás.

A műszaki leírás a mellékelt alapozási rajzzal együtt érvényes.

Az alapozás a helyi adottságoktól függ, a meghatározása az adaptáló tervező feladata.

Katalógus


A termékhez tartozó katalógust ide kattintva éri el.

 


A támaszok kiosztását hátfalak száma alapján, ide kattintva éri el.

Színek


A RAL színkatalógust ide kattintva éri el.

 

Karbantartási útmutató


A karbantartási útmutatót ide kattintva éri el.

Kapcsolódó termékek